5. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Svíčková krémová polévka s brusinkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte‍ lahodnou svíčkovou ‌krémovou polévku s brusinkami, která okouzlí vaše chuťové​ buňky. ‌Tato tradiční česká pochoutka spojuje lahodnou hladkou texturu s osvěžujícím dotekem brusinek. Dopřejte si jedinečný zážitek s touto výjimečnou polévkou​ plnou chutí.

Suroviny

  • 400 g hovězí svíčkové
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 celer
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička‍ soli
  • čerstvě mletý pepř
  • laurýnový list
  • 6 kuliček nového koření
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 200 ml smetany ke ⁣šlehání
  • brusinky (na ozdobení)

Postup

  1. Na másle osmahneme na drobné kostičky nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme očištěné‍ a nadrobno nakrájené kořenové ⁣zeleniny, prolisovaný česnek a šťávu z citronu.
  3. Podrtíme a lehce opečeme maso na ​másle.
  4. Osolíme, ⁣opepříme, přidáme koření ​a​ zalijeme vývarem. ‍Vaříme cca‍ 45 ‌minut.
  5. Mezitím ⁢si připravíme světlou ⁣jíšku a trochu orestujeme.
  6. Polovinu zeleniny z polévky rozmixujeme s jíškou​ s trochou čerstvě nastrouhaného⁤ muškátového ořechu.
  7. Přilijeme zpět do polévky, zahřejeme a vmícháme do ní⁢ smetanu.
  8. Na závěr vše společně prošleháme ​ponorným mixérem.
  9. Polévku přelijeme do​ talířů a ozdobíme brusinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *