4. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-vepřo-zelo s bramborovým knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Nechte se unést chuťovými orgiemi tradičního ‌českého ⁢jídla​ – klasického knedlo-vepřo-zelo‌ s lahodným bramborovým‍ knedlíkem. ⁣Vyzkoušejte náš​ recept a‍ připravte⁣ si skvělé ‍pokrm plný autentických chutí⁢ a ⁣vůní ‍domova. Těšit se můžete na návrat⁣ nostalgických‍ vzpomínek na babiččinu kuchyni a⁤ dokonalou kombinaci masa, zelí ​a knedlíků.

Suroviny

  • 400g vepřového masa
  • 1 cibule
  • 2 ​mrkve
  • 1 petrželová ⁢kořen
  • 400g zelí
  • 500g brambor
  • 150g hladké mouky
  • 2 vejce
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Nastrouhejte mrkev, petrželovou kořen a cibuli. Na pánvi⁣ orestujte na oleji.
  2. Přidejte nakrájené ⁤vepřové‍ maso a⁤ zprudka opečte ze všech stran.
  3. Přidejte na kostičky‍ nakrájené brambory⁤ a zalijte⁤ vodou. ​Přiveďte k varu ​a vařte 30 minut.
  4. Přidejte na nudličky nakrájené zelí a vařte dalších 15 minut.
  5. V ⁢míse ⁣smíchejte hladkou mouku s vejci, sůlí, ⁤pepřem a kmínem. Těsto ‌vypracujte a ​vytvarujte do podlouhlého válečku.
  6. V hrnci s vařící⁢ vodou dejte vytvarovaný knedlík a ⁤vařte 20 minut.
  7. Hotové knedlo-vepřo-zelo‍ podávejte ‌s​ nakrájeným bramborovým knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *