3. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční české jídlo - chutné knedlo-vepřo-zelo se špekem! Tento lahodný pokrm spojuje měkké knedlíky s kousky křehkého vepřového masa a šťavnatého zelí s křupavými kousky špeku. Recept je jednoduchý na přípravu a jistě potěší celou rodinu. Podívejte se, jak snadno si ho připravit doma!
Suroviny
- 500g brambor
- 500g vepřového masa
- 500g zelí
- 200g uzeného špeku
- 1 cibule
- 1 vejce
- Hladká mouka
- Sůl, pepř, kmín
Postup
- Brambory oloupejte, nastrouhejte a přidejte vejce, sůl, pepř a hladkou mouku. Vypracujte těsto na knedlíky.
- Vepřové maso nakrájejte na kostky a osmahněte na pánvi spolu s nastrouhanou cibulí.
- Zelí nakrájejte na nudličky a osmahněte na pánvi.
- V hrnci vařte osolenou vodu, do které vložte knedlíky a vařte je do chvíle, než vyplavou na hladinu.
- Špek nakrájejte na nudličky a osmahněte na pánvi.
- Smažte knedlíky na pánvi s rozpuštěným máslem, dokud nejsou zlatavé barvy.
- Servírujte knedlíky s vepřovým masem, zelím a osmaženým špekem.