3. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Objednejte si doma kuřecí teriyaki s jasmínovou rýží a užijte si tradiční japonskou lahůdku! Chutné kuřecí maso je marinováno v omáčce teriyaki a podáváno s aromatickou jasmínovou rýží. S tímto receptem si přinesete kousek Asie přímo do vaší kuchyně.
Suroviny
- 400g kuřecích prsou
- 120ml teriyaki omáčky
- 2 šálky vařené jasmínové rýže
- 1 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 1 lžíce nakrájené zázvoru
- 1 lžíce medu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Načištěte kuřecí prsa a nakrájejte je na kousky.
- V misce smíchejte teriyaki omáčku, med, nakrájený zázvor, sůl a pepř.
- V hluboké pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm česnek a zázvor, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte kuřecí kousky a restujte je, dokud nejsou na všech stranách zhnědlé.
- Zalijte omáčkou a vařte, dokud se omáčka nezahučí.
- Smažte rýži na pánvi s trochou oleje, dokud není teplá.
- Servírujte kuřecí teriyaki s jasmínovou rýží a ozdobte nakrájenou nasekanou petrželkou.