3. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Kuřecí teriyaki s jasmínovou rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Objednejte si doma kuřecí teriyaki s jasmínovou rýží a užijte si tradiční japonskou lahůdku! Chutné kuřecí maso je marinováno v omáčce teriyaki a podáváno s aromatickou jasmínovou rýží. S tímto receptem si přinesete kousek Asie přímo do vaší kuchyně.

Suroviny

  • 400g kuřecích prsou
  • 120ml teriyaki omáčky
  • 2 šálky vařené jasmínové rýže
  • 1 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 1 lžíce nakrájené zázvoru
  • 1 lžíce medu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Načištěte kuřecí prsa a nakrájejte je na kousky.
  2. V misce smíchejte teriyaki omáčku, med, nakrájený zázvor, sůl a pepř.
  3. V hluboké pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm česnek a zázvor, dokud nezačnou vonět.
  4. Přidejte kuřecí kousky a restujte je, dokud nejsou na všech stranách zhnědlé.
  5. Zalijte omáčkou a vařte, dokud se omáčka nezahučí.
  6. Smažte rýži na pánvi s trochou oleje, dokud není teplá.
  7. Servírujte kuřecí teriyaki s jasmínovou rýží a ozdobte nakrájenou nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *