1. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečené kachňátko s bramborem.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte⁤ si lahodné pečené kachňátko s bramborem a užijte ⁤si‌ jedinečnou ⁢kombinaci chuti a vůně. ‌Tento recept je ​skvělou​ volbou pro rodinné večeře nebo ⁤návštěvy přátel. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si lahodné jídlo ‌plné aromatických bylinek a šťavnatého ‌masa.

Suroviny

  • 4⁢ kusy kachňátek
  • 500g brambor
  • sůl, pepř, tymián, rozmarýn
  • olivový olej

Postup

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na‍ menší kousky.
  2. Vložíme je do pekáčku a dochutíme solí,⁣ mletým ⁤pepřem, ‍tymiánem ‌a rozmarýnem.
  3. Kachňátka omyjeme a osušíme.⁣ Také dochutíme solí, pepřem, tymiánem⁤ a rozmarýnem.
  4. Položíme je​ na brambory do pekáčku a‍ zakápneme‍ olivovým olejem.
  5. Pečeme v předehřáté troubě ​na 180°C ⁤po dobu 45-60 minut, dokud není maso upečené a brambory⁤ měkké.
  6. Podáváme teplé s čerstvým chlebem⁤ nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *