1. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné pečené kachňátko s bramborem a užijte si jedinečnou kombinaci chuti a vůně. Tento recept je skvělou volbou pro rodinné večeře nebo návštěvy přátel. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si lahodné jídlo plné aromatických bylinek a šťavnatého masa.
Suroviny
- 4 kusy kachňátek
- 500g brambor
- sůl, pepř, tymián, rozmarýn
- olivový olej
Postup
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Vložíme je do pekáčku a dochutíme solí, mletým pepřem, tymiánem a rozmarýnem.
- Kachňátka omyjeme a osušíme. Také dochutíme solí, pepřem, tymiánem a rozmarýnem.
- Položíme je na brambory do pekáčku a zakápneme olivovým olejem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 45-60 minut, dokud není maso upečené a brambory měkké.
- Podáváme teplé s čerstvým chlebem nebo salátem.