1. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hospodský guláš z hovězího – klasický recept plný chutí a vůní, kterým okořeníte svůj večer. Naučte se připravit tento lahodný pokrm snadno a rychle doma a užijte si ryze českou kuchyni.
Suroviny
- 600 g hovězího masa (plec nebo rošt)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 l vody nebo vývaru
- světlé pivo, sůl, pepř
Postup
- Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájený česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka osmahneme z každé strany.
- Přidáme koření – sladkou papriku, mletý kmín a sůl.
- Přilijeme vodu nebo vývar a necháme provařit.
- Pak přikryjeme a dusíme na mírném ohni, dokud maso nebude měkké.
- Přidáme rajčatový protlak a vaříme ještě cca 10 minut.
- Přilijeme pivo a dochutíme solí a pepřem podle chuti.