1. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Zamilujete se do chutného a jednoduchého receptu na pečený bůček s bramborem. Tato lahodná kombinace masitých kousků bůčku a křupavých brambor vás rozhodně nadchne. Připravte si tento lahodný pokrm jako hlavní chod a rozzářte svůj jídelníček. Sledujte náš recept a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 500g bůčku
- 1kg brambor
- sůl
- olej
Postup
- Nejprve si 500g bůčku nakrájejte na plátky a osolte a opepřete z obou stran.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Vymažte pekáč olejem a vložte do něj nakrájený bůček a brambory.
- Předehřejte troubu na 180°C a poté pečte pokrm asi 45-50 minut, dokud bůček není zlatě hnědý a brambory měkké.
- Při servírování můžete pokrm posypat nasekanou petrželkou nebo drobně nasekanou cibulkou.