30. 4. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Klasická česká polévka kulajda s kachním prsem je výbornou volbou pro chladné podzimní a zimní dny. Vyzkoušejte naši verzi s pečeným kachním prsem, který dodá polévce bohatou chuť a výjimečnou kvalitu. S naším receptem na kulajdu s pečeným kachním prsem si pochutnáte na lahodném jídle, které potěší vaše chuťové buňky. Zkuste ho hned!
Suroviny
- 500g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 litr zeleninového vývaru
- 250ml smetany ke šlehání
- 100g kachního prsa
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek nasekejte na jemno.
- V hrnci osmahněte cibuli a česnek, přidejte brambory a zalijte zeleninovým vývarem. Vařte do měkka.
- Poté směs rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.
- Přidejte smetanu ke šlehání a dochuťte solí, pepřem a majoránkou podle chuti.
- Kachní prsa opečte na pánvi dozlatova.
- Kulajdu podávejte s plátkem pečeného kachního prsa na vrchu.