30. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s pečeným kachním prsem
zdroj: Recepty 24/7

Klasická česká polévka kulajda ⁤s kachním prsem je výbornou volbou⁢ pro chladné⁣ podzimní a zimní dny. Vyzkoušejte naši verzi ⁤s ⁤pečeným⁣ kachním ​prsem,​ který dodá polévce‌ bohatou chuť a výjimečnou kvalitu. S naším receptem ⁢na kulajdu⁢ s pečeným ​kachním prsem si⁣ pochutnáte na lahodném jídle, které potěší vaše chuťové buňky. Zkuste ho hned!

Suroviny

  • 500g brambor
  • 1 cibule
  • 2 stroužky​ česneku
  • 1 litr zeleninového ​vývaru
  • 250ml smetany‍ ke šlehání
  • 100g kachního prsa
  • sůl, pepř,​ majoránka

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte ‌na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek nasekejte na jemno.
  3. V hrnci osmahněte⁢ cibuli a⁤ česnek, přidejte brambory a zalijte zeleninovým vývarem. Vařte do měkka.
  4. Poté směs rozmixujte tyčovým ⁤mixérem‍ na ⁤hladkou ⁣konzistenci.
  5. Přidejte smetanu ke ​šlehání a ⁤dochuťte solí, pepřem a⁤ majoránkou podle chuti.
  6. Kachní prsa opečte na pánvi ‍dozlatova.
  7. Kulajdu podávejte s plátkem pečeného kachního prsa⁣ na vrchu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *