30. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Dýňová kari se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné recept na dýňové kari se špenátem, které je plné bohatých chutí a exotických koření. Tato veganská a zdravá verze tradičního indického jídla je snadno připravitelná a jistě oslní vaše chuťové buňky. Podávejte s plátkem naanu nebo nadýchanou rýží pro dokonalé exotické menu.

Suroviny

  • 500 g dýně (např. hokkaido)
  • 200 g špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Dýni oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na menší kousky.
  2. Špenát opláchněte a osušte.
  3. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
  4. Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem.
  5. Přidejte kari koření a nechte ho chvíli restovat, aby vonělo.
  6. Přidejte nakrájenou dýni a osmažte ji do měkka.
  7. Přilijte kokosové mléko a nechte vařit do změknutí dýně.
  8. Přidejte špenát a nechte ho zvadnout.
  9. Ochutnejte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *