30. 4. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný knedlík s pečenou kachnou, který vás okouzlí svou chutí a vůní. Tento tradiční český pokrm je skvělou volbou pro výjimečnou večeři plnou domácích lahůdek. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si skvostnou kombinaci křehkých knedlíků a šťavnaté pečené kachny. Vaše chuťové buňky vám poděkují!
Suroviny
- 1 kachna
- knedlík
- sůl
- pepř
- kmín
- česnek
- olej
Postup
- Nejprve si připravíme kachnu – očistíme ji, osolíme, opepříme a pokrájíme česnek.
- Do kachny vložíme česnek a trochu kmínu a necháme asi hodinu odpočinout v chladu.
- Kachnu pak dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 2 hodiny, pravidelně ji polevujeme vlastní šťávou.
- Mezitím si připravíme knedlíky podle receptu, který máme rádi.
- Hotovou kachnu podáváme se šťavnatými knedlíky a oblíbeným šťávovým kompotem.