29. 4. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit jedinečnou kombinací chutí v receptu na kulajdu s ústřicemi a kaviárem. Vyzkoušejte luxusní variantu tradičního českého pokrmu a překvapte své chuťové buňky. Sledujte krok za krokem náš recept a ukažte svým blízkým, že i s jednoduchými surovinami lze připravit skvostnou lahůdku. Zábava v kuchyni začíná právě teď!
Suroviny:
- 400g brambor
- 1 cibule
- 200g ústřic
- 100g kaviáru
- 100ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce hladké mouky
- kmín, drcený pepř, majoránka, sůl
- čerstvá petrželka
Postup:
- Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a osmahněte na pánvi.
- Přidejte nakrájené brambory a zalijte vodou tak, aby byly brambory ponořené.
- V hrnci vařte brambory do měkka a přidejte kmín, drcený pepř a majoránku.
- Připiďte smetanu a nechte provařit.
- Pokud je polévka příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
- V hrnci připravte vodu a osolte ji, v ní vařte ústřice asi 5 minut.
- Ústřice očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- Do hotové polévky přidejte nakrájené ústřice.
- Před podáváním ozdobte kaviárem a nasekanou petrželkou.