29. 4. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Objednejte si náš recept na klasický český pokrm – knedlík se švestkovým kompotem. Vychutnejte si tenkou vrstvu kynutého knedlíku plněného švestkami a zalitého sladkým a osvěžujícím kompotem. Skvělá volba pro tradiční českou kuchyni!
Suroviny:
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- 12 švestek
- 100g cukru
- 1 l vody
- skořice, hřebíček (dle chuti)
Postup:
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme na kaši.
- Přidáme mouku, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto.
- Těsto rozdělíme na menší kousky a uvaříme knedlíky ve vroucí vodě.
- V hrnci smícháme vodu, cukr a koření a přivedeme k varu.
- Potom přidáme rozpůlené, vykostěné švestky a vaříme do měkka.
- Servírujeme teplé knedlíky se švestkovým kompotem.