29. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlík se švestkovým kompotem
zdroj: Recepty 24/7

Objednejte ⁢si náš recept na⁤ klasický český pokrm – knedlík se švestkovým kompotem. Vychutnejte si tenkou vrstvu kynutého ⁤knedlíku plněného švestkami a zalitého sladkým a osvěžujícím‌ kompotem. Skvělá volba pro tradiční ​českou kuchyni!

Suroviny:

  • 500g brambor
  • 200g⁣ hladké mouky
  • 1 vejce
  • špetka ⁢soli
  • 12 švestek
  • 100g cukru
  • 1 l vody
  • skořice, hřebíček (dle chuti)

Postup:

  1. Brambory⁣ uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme na kaši.
  2. Přidáme mouku, vejce ⁤a sůl a ​vypracujeme hladké těsto.
  3. Těsto rozdělíme na menší kousky a ​uvaříme knedlíky ve vroucí vodě.
  4. V hrnci smícháme vodu, cukr​ a koření a přivedeme k varu.
  5. Potom přidáme rozpůlené, vykostěné švestky a vaříme do měkka.
  6. Servírujeme teplé knedlíky se ‌švestkovým kompotem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *