28. 4. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí s brusinkovou omáčkou a šťouchanými bramborami je lahodné pokrm, který spojuje chuť pikantní hovězího masa s osvěžující sladko-kyselou brusinkovou omáčkou. K tomu se podávají šťouchané brambory, které zajišťují dokonalou rovnováhu chutí. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést kombinací jedinečných chutí!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 200g brusinek
- 2 středně velké brambory
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce másla
- 200ml hovězího vývaru
- sůl, pepř, tymián
Postup
- Nejprve oloupejte a nakrájejte brambory na menší kousky. Vařte je ve slané vodě, dokud nezměknou.
- Na pánvi rozpalte máslo a osmahněte na něm na kostičky nakrájené hovězí maso. Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Po chvíli zalijte vším hovězím vývarem a přidejte brusinky. Osolte, opepřete a přidejte tymián. Dusíme do změknutí masa.
- Vyklopte vařené brambory a rozmáčkejte je do hladkého pyré. Dochutíme solí a pepřem.
- Hovězí s brusinkovou omáčkou servírujte s pyré z brambor a můžete ozdobit čerstvým tymiánem.