28. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí s brusinkovou omáčkou a šťouchanými bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí ⁢s brusinkovou omáčkou‍ a⁢ šťouchanými bramborami⁣ je​ lahodné pokrm, který​ spojuje​ chuť‍ pikantní hovězího masa s osvěžující​ sladko-kyselou brusinkovou omáčkou. K​ tomu se podávají šťouchané brambory, které zajišťují dokonalou​ rovnováhu‍ chutí. Vyzkoušejte tento recept a ‍nechte se unést kombinací jedinečných chutí!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 200g ⁤brusinek
  • 2 středně ⁢velké brambory
  • 1 cibule
  • 1 ​stroužek česneku
  • 1 lžíce másla
  • 200ml⁣ hovězího​ vývaru
  • sůl, pepř, tymián

Postup

  1. Nejprve oloupejte ⁣a nakrájejte brambory na⁣ menší⁢ kousky. Vařte‍ je ve slané vodě, dokud nezměknou.
  2. Na pánvi rozpalte‍ máslo‌ a osmahněte ⁣na⁤ něm ‍na ⁢kostičky nakrájené ⁢hovězí maso. Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Po chvíli zalijte⁤ vším hovězím ‌vývarem a přidejte brusinky. Osolte, ‌opepřete a přidejte tymián. ‍Dusíme do změknutí masa.
  4. Vyklopte vařené brambory a⁢ rozmáčkejte je‌ do hladkého⁤ pyré. Dochutíme‍ solí a ⁢pepřem.
  5. Hovězí s brusinkovou ‌omáčkou servírujte⁤ s pyré z⁢ brambor⁢ a můžete⁤ ozdobit čerstvým ⁢tymiánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *