28. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Masová kari s hráškem a brambory je lahodné exotické jídlo plné chutí a vůní. Tento recept kombinuje šťavnaté kousky masa s pikantními kari kořením, osvěžujícím hráškem a jemnými bramborami. Naučte se, jak připravit tento lahodný jídelník a okořeňte svou kuchyni novými recepty.
Suroviny:
- 500g hovězího masa nakrájeného na kousky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku nakrájené
- 2 lžíce kari koření
- 1 hrnek mraženého hrášku
- 3 brambory nakrájené na kostky
- 400ml kokosového mléka
- olej na smažení
- sůl a pepř
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezdění.
- Přidejte hovězí maso a osmažte ho dozlatova.
- Vložte kari koření a dobře promíchejte s masem.
- Přidejte hrášek, brambory a kokosové mléko. Osmahněte do měkka.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody. Osolte a opepřete podle chuti.
- Přiveďte k varu a nechte vařit na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud brambory nejsou měkké.
- Navařte rýži a podávejte s hovězím karím posypaným nasekanou petrželkou.