27. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Murgh Korma s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Murgh Korma s rýží je lahodné indické jídlo, které spojuje kuřecí maso vařené v jemně kořeněné smetanové omáčce s aromatickou rýží. Vyzkoušejte tento recept plný exotických chutí a dokonale sladkých vůní. S Murgh Korma s rýží si připravte lahodnou večeři, která okouzlí vaše chuťové buňky!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička mletého zázvoru
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • 1/2 čajové lžičky mletého koriandru
  • 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
  • 1/4 čajové lžičky mleté kurkumy
  • 1/2 hrnku smetany ke šlehání
  • 1/4 hrnku mandlové mouky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme nakrájené kousky kuřecího masa a osmažíme do zezlátnutí.
  3. Přidáme všechny koření (zázvor, skořici, koriandr, kmín, kurkumu) a osmahneme je s masem.
  4. Pomalu přiléváme smetanu a vaříme asi 10 minut do zhoustnutí omáčky.
  5. Přidáme mandlovou mouku a necháme provařit dalších 5 minut.
  6. Podáváme s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *