26. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Masala krevety s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné recept na Masala krevety s kokosovým mlékem plné exotických chutí a koření. Tento jednoduchý, ale bohatý pokrm je skvělou volbou pro milovníky indické kuchyně. Zkombinujte krevety s aromatickým masala kořením a jemnou chutí kokosového mléka pro neodolatelnou kombinaci, která vás okouzlí. Podávejte s rýží nebo indickým chlebem na inspirativní a lahodný zážitek ve vaší kuchyni. Buďte připraveni na vlnu exotiky a lahodných chutí s tímto fantastickým receptem na masala krevety s kokosovým mlékem.

Suroviny:

  • 400 g krevet
  • 2 středně velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky mleté kurkumy
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobení

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, dokud nezezloutnou.
  2. Přidejte krevety a restujte je asi 1-2 minuty, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte všechny koření (kurkuma, koriandr, kmín, paprika), promíchejte a restujte dalších 1-2 minuty.
  4. Přidejte kokosové mléko, osolte a opepřete podle chuti. Vařte na mírném ohni asi 10-15 minut, dokud omáčka zhoustne.
  5. Pokud je omáčka příliš řídká, můžete přidat trochu škrobu rozmíchaného ve vodě a vařit až do zhoustnutí.
  6. Po uvaření ozdobte nasekanou petrželkou nebo koriandrem.
  7. Smažené masala krevety podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *