25. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Hovězí kari s bramborami a hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí kari s bramborami a hráškem je lahodné tradiční jídlo plné exotických koření a výrazných chutí. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky kari jídel a nabízí dokonalou kombinaci měkkého hovězího masa, voňavých brambor a sladkého hrášku. Naučte se, jak snadno připravit toto výtečné jídlo a okuste oblíbenou indickou chuť přímo z pohodlí vaší domácnosti.

Suroviny

  • 500g hovězího masa na nudličky
  • 2 velké brambory
  • 200g hrášku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400ml kokosového mléka
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na nudličky nakrájené maso.
  2. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a česnek a dusíme dozlatova.
  3. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a hrášek a chvíli restujeme.
  4. Přilijeme kokosové mléko, přidáme kari koření, sůl a pepř podle chuti a vaříme do měkkého.
  5. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *