25. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Originální thajský recept na oblíbené jídlo pad thai s nečekaným twistem – sleďem! Vyzkoušejte tuto pikantní a osvěžující kombinaci chutí, která vás okouzlí svou jedinečnou kombinací koření a mořského původu. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento lahodný pokrm doma jako profesionál!
Suroviny
- 200 g sleďových filét
- 200 g rýžových nudlí
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 50 g hrášku
- 50 g fazolových klíčků
- 2 vejce
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce třtinového cukru
- šťáva z 1 limetky
- sójová omáčka, sůl, pepř
- pražené arašídy
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na nudli rozdrcený sleď a nechte chvíli restovat.
- Přidejte nakrájenou papriku, na nudli nastrouhanou mrkev, hrášek a fazolové klíčky.
- Přidejte rozšlehaná vejce a promíchejte, dokud neztuhne.
- Přidejte uvařené rýžové nudle.
- Zalijte rybí omáčkou, třtinovým cukrem a šťávou z limetky. Dochutíme solí, pepřem a sojovou omáčkou.
- Před podáváním posypeme nasekanými praženými arašídy.