24. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rybí filé se šťavelovou omáčkou – recept plný svěžích chutí a jednoduché přípravy. Pořádná dávka omega-3 a zdravých bílkovin pro vaše tělo! Zaručeně osvěžující a chutná kombinace pro vaši další rodinnou večeři. Sledujte náš snadný krok za krokem návod a užijte si gastronomický zážitek doma i s přáteli.
Suroviny
- 400 g rybího filé (např. treska, šťuka)
- 1 svazek šťavelu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup
- Na oleji opečeme nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme nakrájený česnek a necháme chvíli restovat.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit.
- Přidáme omytý a jemně nasekaný šťavel a necháme provařit do změknutí.
- Omyté rybí filé osolíme a opepříme z obou stran.
- Rybí filé opékáme na rozpálené pánvi na olivovém oleji z obou stran dozlatova.
- Podáváme s šťavelovou omáčkou a přílohou podle vlastního výběru.