24. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Rybí filé se šťavelovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rybí filé se šťavelovou omáčkou – recept⁤ plný ⁣svěžích chutí a jednoduché přípravy. Pořádná dávka omega-3 a zdravých bílkovin pro ​vaše tělo! Zaručeně osvěžující a chutná kombinace pro vaši další rodinnou večeři. Sledujte náš snadný krok za krokem návod a užijte si gastronomický zážitek doma i s přáteli.⁣

Suroviny

  • 400 g rybího filé (např. treska, šťuka)
  • 1 svazek šťavelu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na oleji opečeme​ nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme nakrájený česnek ⁢a necháme chvíli restovat.
  3. Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit.
  4. Přidáme omytý a jemně nasekaný šťavel a necháme provařit‌ do změknutí.
  5. Omyté rybí filé osolíme ⁣a opepříme z obou stran.
  6. Rybí filé ⁤opékáme na rozpálené pánvi na olivovém oleji z ⁢obou stran dozlatova.
  7. Podáváme s šťavelovou omáčkou a přílohou podle ‍vlastního výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *