23. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou korejskou kimchi polévku s hovězím masem a osvěžujícími asijskými chutěmi. Tento recept je snadný na přípravu a skvěle zahřeje v chladnějších dnech. Vaše chuťové buňky vám za to budou vděčné!
Suroviny
- 500g hovězího masa nakrájeného na nudličky
- 1 cibule nakrájená na tenké plátky
- 2 brambory nakrájené na kostičky
- 2 mrkve nakrájené na kolečka
- 1 šálek nakládaného kimchi
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička oleje
- 1 litr hovězího vývaru
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na rozehřátém oleji osmahneme hovězí maso, dokud nezezlátne.
- Přidáme cibuli a restujeme, dokud nezezlátne.
- Přidáme kimchi, brambory a mrkev a restujeme dalších pár minut.
- Zalijeme hovězím vývarem a přivedeme k varu.
- Přidáme sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr, sůl a pepř.
- Nechejte vařit na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud se zelenina nerozvaří.
- Dochutíme podle chuti a můžeme podávat s vařenou rýží.