23. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyberte si tento lahodný recept na klasické české jídlo – knedlo, zelo, vepro, s karamelizovanou cibulí. Skvělá kombinace příjemně měkkého vepřového masa, šťavnatého zelí a křupavé karamelizované cibule vás jistě potěší. Nechte se strhnout chutí tradice a vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept. Nakrmte svou rodinu skvělým jídlem dnes!
Suroviny
- 4 vepřové kotlety
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- sůl, pepř, majoránka, kmín
- olej na smažení
- hospodařská úprava
Postup
- Nejprve si připravíme bramborové knedlíky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmixujeme.
- Přidáme vejce, sůl a mouku a zpracujeme hladké těsto. Z těsta vytvoříme knedlíky a uvaříme je ve vroucí vodě.
- Mezitím si osmažíme vepřové kotlety na oleji z obou stran dozlatova. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou a kmínem.
- Nakrájíme cibuli na drobné kousky a osmažíme na pánvi s trochou oleje dozlatova. Přidáme trochu vody a necháme zhoustnout.
- Smažené kotlety podáváme s bramborovými knedlíky a karamelizovanou cibulí.