23. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo, zelo, vepro, karamelizovaná cibule.
zdroj: Recepty 24/7

Vyberte si tento ⁣lahodný recept na klasické české jídlo⁢ – knedlo, ⁢zelo, vepro, s⁢ karamelizovanou cibulí.⁢ Skvělá kombinace ​příjemně ​měkkého‌ vepřového masa, šťavnatého zelí ⁣a křupavé ‌karamelizované ‌cibule⁣ vás jistě​ potěší. ‌Nechte⁤ se strhnout‍ chutí tradice⁢ a vyzkoušejte tento ‍jednoduchý⁢ a⁢ chutný recept. Nakrmte‌ svou rodinu skvělým⁢ jídlem dnes!‌

Suroviny

  • 4 vepřové kotlety
  • 500 g⁤ brambor
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladké⁣ mouky
  • 1 vejce
  • sůl, pepř,⁢ majoránka, kmín
  • olej na ‍smažení
  • hospodařská úprava

Postup

  1. Nejprve si připravíme bramborové knedlíky. Brambory⁢ uvaříme ve slupce, oloupeme⁣ a rozmixujeme.
  2. Přidáme vejce, sůl‍ a mouku a⁣ zpracujeme hladké těsto. Z ‌těsta⁣ vytvoříme knedlíky a ⁤uvaříme je​ ve vroucí vodě.
  3. Mezitím si⁣ osmažíme ‍vepřové kotlety na oleji z obou stran dozlatova. Dochutíme solí, pepřem, ​majoránkou⁣ a kmínem.
  4. Nakrájíme cibuli na drobné ‍kousky a osmažíme na pánvi s trochou⁣ oleje dozlatova. Přidáme trochu vody a ‍necháme zhoustnout.
  5. Smažené kotlety‌ podáváme s bramborovými knedlíky a karamelizovanou cibulí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *