23. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský churrasco s chimichurri je klasický argentinský grilovaný pokrm, který si získá srdce všech milovníků barbecue. Tento recept kombinuje šťavnaté a chutné kusy masa naložené v lahodné chimichurri omáčce, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Připravte si tento lahodný argentinský pokrm a dopřejte si skvělý zážitek z grilování!
Suroviny
- 1 kg hovězího masa (nejlépe hovězí hýb)
- 4 stroužky česneku
- 1/2 šálku olivového oleje
- 1/4 šálku červeného vinného octa
- 1/2 šálku nasekané petrželky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky mletého červeného pepře
- 1/2 lžičky soli
Postup
- Na chimichurri omáčku smíchejte nasekaný česnek, olivový olej, vinný ocet, petrželku, oregano, červený pepř a sůl. Dejte ji do lednice a nechte odpočinout minimálně 2 hodiny.
- Maso osolte a okořeňte a nechte odpočinout asi 30 minut, než ho budete grilovat.
- Rozpálený gril dejte na vysokou teplotu a maso grilujte asi 5-7 minut na každé straně, dokud není grilované podle vašich preferencí.
- Po upečení nechte maso odpočinout pár minut a pak ho nakrájejte na plátky.
- S churrasco podávejte chimichurri omáčku a doplňte například pečenými brambory nebo čerstvým salátem.