22. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Bakso – indonéské masové kuličky.
zdroj: Recepty 24/7

Bakso je tradiční indonéské jídlo, které se skládá z lahodných masových kuliček, obvykle servírovaných ve vývaru s nudlemi a zeleninou. Naučte se připravit tento autentický recept na bakso a přenesete se do exotických chutí Indonésie přímo z pohodlí své kuchyně.

Suroviny

  • 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kombinace)
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 1 vejce
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička soli
  • 200g nudlí (řidké nebo pevné)
  • 3 litry vývaru (kuřecího nebo hovězího)

Postup

  1. V míse smíchejte mleté maso, česnek, cibuli, vejce, sójovou omáčku, pepř a sůl
  2. Vytvarujte malé kuličky z masa
  3. V hrnci přiveďte vývar k varu
  4. Přidejte masové kuličky do vroucího vývaru a vařte 15-20 minut, dokud nejsou kuličky uvařené
  5. V jiném hrnci uvařte nudle dle návodu na obalu
  6. Položte vařené nudle do misek a přidejte masové kuličky s vývarem
  7. Bakso je připraven k podávání

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *