22. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bakso je tradiční indonéské jídlo, které se skládá z lahodných masových kuliček, obvykle servírovaných ve vývaru s nudlemi a zeleninou. Naučte se připravit tento autentický recept na bakso a přenesete se do exotických chutí Indonésie přímo z pohodlí své kuchyně.
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kombinace)
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 1 vejce
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička pepře
- 1 lžička soli
- 200g nudlí (řidké nebo pevné)
- 3 litry vývaru (kuřecího nebo hovězího)
Postup
- V míse smíchejte mleté maso, česnek, cibuli, vejce, sójovou omáčku, pepř a sůl
- Vytvarujte malé kuličky z masa
- V hrnci přiveďte vývar k varu
- Přidejte masové kuličky do vroucího vývaru a vařte 15-20 minut, dokud nejsou kuličky uvařené
- V jiném hrnci uvařte nudle dle návodu na obalu
- Položte vařené nudle do misek a přidejte masové kuličky s vývarem
- Bakso je připraven k podávání