22. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na ceviche z lososa s avokádem! Tento svěží a exotický pokrm spojuje jemnou chuť lososa s krémovostí avokáda. Skvělá volba pro milovníky mořských dobrot. S námi si snadno připravíte tradiční peruánské jídlo, které potěší všechny vaše chuťové buňky. Zkuste náš recept ještě dnes!
Suroviny
- 250g čerstvého lososa
- 2 avokáda
- 1 červená cibule
- 1 jalapeño paprička
- 1 limetka
- Čerstvá koriandr
- Sůl
- Pepř
Postup
- Lososa nakrájejte na malé kousky a vložte do mísy.
- Oloupejte avokáda, zbavte ho pecky a nakrájejte na kousky.
- Na tenké plátky nakrájejte cibuli a jalapeño papričku (pokud nechcete pikantní, vyjměte semínka).
- Přidejte nakrájené avokádo, cibuli a jalapeño k rybě.
- Wash and chop the cilantro leaves and add them to the mixture.
- Limetku vymačkejte a šťávu přidejte do mísy.
- Osolte a opepřete podle chuti a důkladně promíchejte.
- Chladit v lednici minimálně 30 minut před podáváním.