22. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Jednoduchý recept na nasi goreng je oblíbenou indonéskou pokrmovou specialitou, kterou si můžete snadno připravit i doma. Tento recept vás provede krok za krokem, jak připravit lahodnou směs smažené rýže s vejci, zeleninou a kořením. Vyzkoušejte tento chutný pokrm a dopřejte si exotickou chuť Indonésie přímo ve vaší kuchyni!
Suroviny
- 300g vařené rýže
- 2 vejce
- 100g vařeného kuřecího masa (nebo jiné maso/ zelenina podle preference)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 lžíce sójové omáčky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
- Přidejte nakrájenou papriku a vařené kuřecí maso a restujte dalších pár minut.
- Přidejte vařenou rýži a nechte restovat 3-5 minut.
- Posuňte směs do stran pánve a na volné místo rozklepněte vejce. Osmahne se a pak promíchejte s rýží.
- Přidejte sójovou omáčku, sůl a pepř a dobře promíchejte.
- Hotové nasi goreng můžete podávat samostatně nebo jako přílohu k jinému jídlu.