22. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční a chutné jídlo s naším receptem na pečené kuře s bramborem. Smažené plátky kuřecího masa podáváme s křupavými brambory, které jsou pečené dozlatova. Jednoduchý a lahodný pokrm, který zaručeně potěší všechny gurmány. S naším receptem se vám toto pokrm vždy povede!
Suroviny
- 1 kuře
- 1 kg brambor
- sůl
- pepř
- olej
- česnek
- rozmarýn
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu z olivového oleje, prolisovaného česneku, rozmarýnu, soli a pepře.
- Kuře očistíme, omyjeme a rozpůlíme podélně. Následně ho potřeme marinádou z obou stran a necháme si minimálně hodinu odležet v lednici.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a omyjeme. Osolíme, opepříme a posypeme provensálskými bylinkami.
- Na plech vložíme pečicí papír a poklademe ho bramborami. Navrch položíme marinované kuře.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Během pečení občas podléváme vlastní šťávou.
- Po upečení necháme chvíli odpočinout a pak podáváme s křupavým pečeným bramborem. Dobrou chuť!