22. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Tradiční vepřová pečeně s knedlíkem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční českou specialitu – vepřovou‌ pečeni​ s lahodnými knedlíky. Tento recept vám přinese chuť domova a zaručeně potěší všechny gurmány. Podívejte se na krok za krokem návod​ a pusťte‍ se do vaření již dnes! ‍

Suroviny

  • 1 kg vepřové pečeně
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžičky majoránky
  • sůl a pepř
  • olej
  • 500 g brambor
  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl

Postup

  1. Pečeně ⁤omyjeme, osušíme​ a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme‌ na drobné kousky.
  2. V ‌misce smícháme kmín, ​majoránku, ⁤sůl, pepř a olej a touto marinádou​ potřeme nakrájenou pečeni. Necháme minimálně hodinu odležet.
  3. Pečeně⁤ s cibulí a ​česnekem vložíme do⁢ pekáče a ​pečeme​ v ‌troubě předehřáté na 180 stupňů⁣ cca 1,5 ⁢- 2 hodiny. Občas ⁣podléváme vlastní šťávou.
  4. Brambory uvaříme ​ve slupce, oloupeme a rozmačkáme na bramborovém lisu.
  5. Přidáme ⁢mouku, vejce ⁤a sůl a zpracujeme těsto. Vytvoříme válečky⁤ a uvaříme ⁣je ve vroucí osolené vodě.
  6. Po upečení pečeně ⁤a uvaření ⁤knedlíků podáváme⁣ s pečenou​ zeleninou nebo okurkami. Dobrou​ chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *