21. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný koláč se švestkami a tvarohem! Jemný tvarohový krém perfektně doplňuje sladkost švestek, které dodávají koláči dokonalou chuť. Tento recept je ideální pro využití sezónních švestek a skvěle se hodí k odpolední kávě nebo jako dezert po večeři. Nenechte si ujít tuhle lahůdku!
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 150 g másla
- 100 g krupicového cukru
- 1 vejce
- 250 g tvarohu
- 500 g švestek
- vanilkový cukr
Postup
- Smíchejte mouku, máslo, krupicový cukr a vejce a vytvořte hladké těsto.
- Vyválejte těsto a přeneste ho do formy na koláč, kterou předtím vymažete máslem.
- Tvaroh smíchejte s vanilkovým cukrem a rovnoměrně rozetřete na těsto.
- Omyté a rozříznuté švestky poklaďte na tvaroh.
- Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut, dokud není těsto zlatavé.
- Hotový koláč nechte vychladnout a podávejte posypaný moučkovým cukrem.