21. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se upravit tradiční české jídlo vepřo-knedlo-zelo s novým twistem! Tento recept vám přinese osvěžující nový pohled na klasiku s originálním způsobem podávání a lahodnou kombinací chutí. Vyzkoušejte tento kulinářský experiment a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 400g vepřového masa
- 500g brambor
- 400g zelí
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce majoránky
- sůl, pepř
- olej
Postup
- Nejprve si připravíme brambory na knedlíky. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.
- Mezitím si nakrájíme vepřové maso na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme maso a opečeme z každé strany dozlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájené zelí a zalijeme trochou vody. Přiklopíme poklicí a necháme dusit asi 20 minut.
- Mezitím oloupeme brambory a nastrouháme je na jemno. Přidáme majoránku, sůl a pepř a zpracujeme na těsto.
- Z těsta vytvarujeme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu.
- Hotové vepřo-knedlo-zelo podáváme s knedlíky a můžeme ozdobit čerstvým koriandrem.