21. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Vepřo-knedlo-zelo s novým twistem.
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se upravit tradiční české jídlo‍ vepřo-knedlo-zelo⁢ s novým twistem! Tento recept vám přinese osvěžující nový pohled na klasiku s ⁢originálním způsobem ⁣podávání a lahodnou ‌kombinací chutí. Vyzkoušejte⁣ tento kulinářský experiment⁢ a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 400g vepřového masa
  • 500g brambor
  • 400g zelí
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce majoránky
  • sůl, pepř
  • olej

Postup

  1. Nejprve si připravíme brambory ​na knedlíky. Brambory uvaříme ‌ve slupce a necháme vychladnout.
  2. Mezitím si nakrájíme​ vepřové maso na menší kousky.
  3. Cibuli a⁣ česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  4. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme maso ​a‍ opečeme z každé​ strany dozlatova.
  5. Přidáme na ⁢kostičky nakrájené zelí a zalijeme trochou vody.⁤ Přiklopíme poklicí a necháme dusit‍ asi 20 minut.
  6. Mezitím oloupeme brambory‌ a nastrouháme je na jemno. ‌Přidáme majoránku, sůl ⁢a ‍pepř a zpracujeme na těsto.
  7. Z těsta vytvarujeme knedlíky a vaříme‌ je ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu.
  8. Hotové vepřo-knedlo-zelo podáváme ⁣s knedlíky a můžeme ozdobit čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *