21. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodné ramen s vepřovým masem a vejcem. Tento tradiční japonský pokrm je plný bohatých chutí a je připraven během chvilky. Buďte kreativní a přidejte do svého ramenu oblíbené přísady pro dokonalou lahůdku. Sledujte jednoduchý postup a užijte si lahodnou a nasycující večeři.
Suroviny
- 200g vepřového masa
- 2 vajíčka
- 200g ramen nudlí
- 4 šalotky
- 4 stroužky česneku
- 4 cm zázvoru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička oleje
- čerstvý koriandr a pažitka na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor.
- Přidejte nakrájené vepřové maso a restujte, dokud není maso propečené.
- Přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku a cukr. Promíchejte a nechte dusit.
- V samostatném hrnci uvařte vajíčka natvrdo a oloupejte je.
- V dalším hrnci uvařte ramen nudle podle návodu na obalu.
- V kastrůlku ohřejte vodu a nechte vejce v ní zahřát.
- Hotové nudle rovnoměrně rozdělte do misky, přidejte vepřové maso i se šťávou, nakrájená vejce, koriandr a pažitku.
- Požijte horké. Dobrou chuť!