21. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte argentinský recept na lahodné empanady s masovou nádivkou. Empanady jsou křehké pečivo plněné pikantní směsí masa, cibule a koření. Skvělá chuťová kombinace na vašem talíři! Sledujte náš krok za krokem recept a připravte si lahodné pokrmy přímo z Argentiny.
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 1 červená paprika, nasekaná na drobné kousky
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- soľ a korenie podľa chuti
- listové cesto
- 1 vajíčko, rozšľahané na potretie
Postup
- Na panvici osmahneme cibuľu a česnek dozlatista.
- Pridáme mleté maso a orestujeme, kým sa zmieša s cibuľou.
- Pridáme papriku, mletú papriku, kmín, soľ a korenie. Premiešame a dusíme 5-10 minút.
- Necháme zmes vychladnúť.
- Na placku cesta nakrájame kruhy a naplníme ich masovou nádivkou.
- Zatlačíme okraje cesta prstami, aby sa empanada zatvorila.
- Potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 20-25 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.