20. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Palak paneer je tradiční indické jídlo, které spojuje čerstvou špenátovou omáčku s kousky paneeru (indického sýra). Tato lahodná a zdravá kombinace se podává s aromatickou rýží na vás vytvoří exotické chuťové dobrodružství. Vyzkoušejte tento recept na palak paneer s rýží a pochoutka na talíři je zaručena!
Suroviny:
- 250g paneeru
- 200g čerstvé špenátové listy
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rajče
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 lžičky mletého červeného pepru
- 1/2 šálku smetany ke šlehání
- Sůl a pepř podle chuti
- Rýže na přílohu
Postup:
- Paneer nakrájejte na kostky a osmahněte na pánvi dozlatova. Poté odložte stranou.
- Na téže pánvi osmahněte na oleji nasekanou cibuli dozlatova.
- Přidejte prolisovaný česnek, koriandr, kmín, kurkumu a červený pepř. Promíchejte a smažte asi 1 minutu.
- Přidejte na kostky nakrájené rajče a vařte, dokud se rajče nerozmačká.
- Přidejte na drobno nasekané špenátové listy a vařte, dokud nezměknou.
- Přidejte smetanu a osolte a opepřete podle chuti.
- Přidejte osmažený paneer a nechte vařit asi 5 minut.
- Servírujte s vařenou rýží.