20. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na hovězí pad thai se zeleninou, který vás okouzlí jedinečnou kombinací chutí a vůní asijské kuchyně. Tento jednoduchý a rychlý pokrm vám přinese nový zážitek plný exotických ingrediencí a textur. Nechte se unést do světa thajských lahůdek s tímto skvělým receptem na hovězí pad thai!
Suroviny
- 300 g hovězího masa (nasekaného na plátky)
- 200 g rýžových nudlí
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 mrkev (nastrouhaná)
- 100 g brokolice (na růžičky)
- 50 g hrášku (mraženého)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 chilli paprička (nasekaná)
- 2 lžíce arašídového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 citron (šťáva)
- 1 vejce
- sůl, pepř, olej na smažení
Postup
- Nejprve namočte nudle do horké vody a nechte změknout podle návodu na obalu.
- V pánvi rozpalte olej a orestujte česnek a chilli papričku.
- Přidejte maso a restujte, dokud nebude propečené.
- Přidejte papriku, mrkev, brokolici a hrášek a restujte do měkka.
- Přidejte nudle, sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr a citronovou šťávu. Promíchejte.
- Vytvořte prostředek pánvi a rozklepněte vejce. Nechte ztuhnout a pak promíchejte s nudlemi.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Podávejte posypané nasekanou petrželkou nebo lístky koriandru.