20. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas s masovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Chutné empanadas s masovou nádivkou, které vás okouzlí svou šťavnatostí a křupavostí těsta. Naučte se připravit tradiční jihoamerický pokrm doma a nechte se unést exotickými chutěmi. S tímto receptem si potěšíte nejen své chuťové buňky, ale i své blízké. Zkuste přípravu empanadas ještě dnes!

Suroviny

  • 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kombinace)
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžička kumínu
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 400g listového těsta
  • 1 vejce, rozšlehané

Postup

  1. Na pánvi orestujeme cibuli a česnek, přidáme mleté maso a restujeme, dokud je maso průmysyrové.
  2. Přidáme kumín, papriku, kmín, sůl a pepř. Dobře promícháme a necháme vychladnout.
  3. Rozválíme listové těsto na pomoučeném vále.
  4. Vykrájíme kruhy těsta a na každý dejeme lžíci masa.
  5. Okraje těsta smícháme vodou a zapečeme empanadas ve vyhřáté troubě na 200°C asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.
  6. Potřeme rozšlehaným vejcem a podáváme teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *