20. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Chutné empanadas s masovou nádivkou, které vás okouzlí svou šťavnatostí a křupavostí těsta. Naučte se připravit tradiční jihoamerický pokrm doma a nechte se unést exotickými chutěmi. S tímto receptem si potěšíte nejen své chuťové buňky, ale i své blízké. Zkuste přípravu empanadas ještě dnes!
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kombinace)
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžička kumínu
- 1 lžička papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- 400g listového těsta
- 1 vejce, rozšlehané
Postup
- Na pánvi orestujeme cibuli a česnek, přidáme mleté maso a restujeme, dokud je maso průmysyrové.
- Přidáme kumín, papriku, kmín, sůl a pepř. Dobře promícháme a necháme vychladnout.
- Rozválíme listové těsto na pomoučeném vále.
- Vykrájíme kruhy těsta a na každý dejeme lžíci masa.
- Okraje těsta smícháme vodou a zapečeme empanadas ve vyhřáté troubě na 200°C asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.
- Potřeme rozšlehaným vejcem a podáváme teplé.