20. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca de Peixe a Camarão je tradiční brazilské rybí a krevetové jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept spojuje čerstvé mořské plody s kokosovým mlékem, rajčaty, paprikou a korandrem. Pojďte si vychutnat tuto lahodnou indulgenci, která vám přinese kousek Brazílie a slunce do vaší kuchyně.
Suroviny
- 500g filetů bílého ryby (např. tresky)
- 300g krevet
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 1 zelená paprika, nakrájená na plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na plátky
- 400ml kokosového mléka
- šťáva z 1 limetky
- 1 pomeranč, nakrájený na plátky
- 1 paprika chilli, nasekaná
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky kari koření
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájená rajčata, papriky, chilli papričku a nechte dusit asi 5 minut.
- Přilijte kokosové mléko, limetkovou šťávu a kari koření. Povarujte a osolte a opepřete podle chuti.
- Přidejte kousky bílé ryby a krevety a smažte je ve směsi asi 10 minut, dokud nejsou hotové.
- Na závěr přidejte plátky pomeranče a nechte moquecu odstát alespoň 5 minut před podáváním.