19. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste připravit lahodné kuřecí empanadas se svěží chimichurri omáčkou. Tento recept vám přinese jedinečnou chuť Argentiny přímo do vaší kuchyně. Podívejte se na krok za krokem návod na přípravu!
Suroviny
- 400g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rajče
- 1 paprika
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička koriandru
- 1 balení listového těsta
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Oloupejte a jemně nasekejte cibuli a česnek. Nakrájejte kuřecí maso, rajče a papriku na malé kousky.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte cibuli s česnekem. Přidejte kostky kuřecího masa a restujte, dokud nezezlátne.
- Přidejte mletou papriku, kmín, koriandr, nakrájené rajče a papriku. Osolte, opepřete a vařte asi 10 minut, než zelenina změkne.
- Na rozrolujte listové těsto a nakrájejte ho na menší kruhy. Do středu každého kruhu dejte lžíci náplně z kuřecí směsi. Ohněte těsto a zatlačte okraje vidličkou, aby se neslepilo.
- Smažte empanadas na pánvi s olejem z obou stran, dokud nezezlátne a nezevnější kůra nebude křupavá.
- Servírujte s chimichurri omáčkou a čerstvým zeleným salátem.