19. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Houskový knedlík s masem je klasické české jídlo, které si zamilujete. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, a přesto velmi chutný. Upečený houskový knedlík je doplněný plním šťavnatého masa, které rozproudí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a připravte si lahodné jídlo pro celou rodinu.
Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 200 ml mléka
- 1 vejce
- špetka soli
- 300 g masa (např. vepřové, drůbeží)
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Na začátek si připravíme těsto na knedlíky. Smícháme mouku, mléko, vejce a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho chvilku odpočinout.
- Následně si připravíme masovou směs. Mléto maso osolíme, opepříme a můžeme přidat i trochu kmínu pro chuť.
- Těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše a rozdělíme ho na menší kousky.
- Do středu každého kousku těsta položíme porci masa a zabalíme do tvaru knedlíku.
- Knedlíky vaříme ve vařící osolené vodě asi 15-20 minut, než vyplavou na hladinu.
- Po uvaření můžeme knedlíky podávat s omáčkou nebo zeleninovým salátem.