19. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Houskový knedlík s masem
zdroj: Recepty 24/7

Houskový knedlík s masem je klasické české jídlo, které si zamilujete. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, a přesto velmi chutný. Upečený houskový knedlík je doplněný plním šťavnatého masa, které rozproudí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a připravte si lahodné jídlo pro celou rodinu.

Suroviny

  • 400 g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 300 g masa (např. vepřové, drůbeží)
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Na začátek si připravíme těsto na knedlíky. Smícháme mouku, mléko, vejce a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho chvilku odpočinout.
  2. Následně si připravíme masovou směs. Mléto maso osolíme, opepříme a můžeme přidat i trochu kmínu pro chuť.
  3. Těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše a rozdělíme ho na menší kousky.
  4. Do středu každého kousku těsta položíme porci masa a zabalíme do tvaru knedlíku.
  5. Knedlíky vaříme ve vařící osolené vodě asi 15-20 minut, než vyplavou na hladinu.
  6. Po uvaření můžeme knedlíky podávat s omáčkou nebo zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *