19. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Objednejte si skvělý recept na lahodné kari s jehněčím masem na smetaně. Tato exotická kombinace kari koření a krémové omáčky vám rozhodně zaručí jedinečný gastronomický zážitek. Vyzkoušejte tento delikátní recept ještě dnes!
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 400ml smetany ke vaření
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso a restujeme, dokud maso nezezlátne.
- Přidáme prolisovaný česnek, kari koření a mletý kmín. Dobře promícháme.
- Přilijeme smetanu ke vaření a necháme provařit asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Ochutíme solí a pepřem.
- Smažený kari s jehněčím podáváme s rýží nebo naan chlebem.