19. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari s jehněčí na smetaně
zdroj: Recepty 24/7

Objednejte si skvělý recept na lahodné kari s jehněčím masem na smetaně. Tato exotická kombinace kari koření a krémové omáčky vám rozhodně zaručí jedinečný gastronomický zážitek. Vyzkoušejte tento delikátní recept ještě dnes!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 400ml smetany ke vaření
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso a restujeme, dokud maso nezezlátne.
  3. Přidáme prolisovaný česnek, kari koření a mletý kmín. Dobře promícháme.
  4. Přilijeme smetanu ke vaření a necháme provařit asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Ochutíme solí a pepřem.
  6. Smažený kari s jehněčím podáváme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *