19. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Bramborový knedlík s cukrovou polevou.
zdroj: Recepty 24/7

Bramborový⁣ knedlík s⁢ cukrovou⁤ polevou je klasický český dezert, ⁢který​ si zamilujete.⁢ Tento​ recept ‌vám ukáže, jak ‍snadno připravit lahodné knedlíky z bramborového těsta a zalít je sladkou cukrovou polevou. Vyzkoušejte tento tradiční ⁤pokrm⁣ a pochutnejte si ⁤na⁤ jedinečné kombinaci chutí.

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 200 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 4 lžíce cukru

Postup

  1. Brambory ⁤oloupeme a uvaříme ⁣ve vody, ‍dokud⁢ nezměknou.
  2. Uvařené brambory rozmačkáme na kaši a‌ necháme vychladnout.
  3. Poté přidáme mouku, vejce a špetku ⁣soli a vypracujeme hladké těsto.
  4. Z ​těsta tvarujeme⁤ knedlíky a vaříme je ve ⁤vroucí osolené vodě asi 15 minut.
  5. Mezitím si připravíme cukrovou polevu smícháním cukru s trochou vody ​a povaříme do zhoustnutí.
  6. Po uvaření‍ knedlíků je ‌můžeme ‍podávat zalité cukrovou polevou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *