19. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a zdravé jídlo z quinoi se zapečeným lilkem a sýrem. Tento recept je plný chuti a nutričních hodnot, které potěší vaše chuťové buňky i vaše tělo. Nechte se rozmazlovat touto lahůdkou plnou bílkovin a vlákniny!
Suroviny
- 1 hrnek quinoi
- 2 lilek
- 100g sýru (např. feta nebo sýr gruyère)
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- čerstvá petrželka a bazalka
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Quinou připravíme dle návodu na obalu.
- Lilek nakrájíme na kolečka a zapečeme nebo usmažíme na pánvi.
- Rajčata nakrájíme na plátky, cibuli a česnek nakrájíme na jemno.
- V misce smícháme quinou, opečený lilek, rajčata, cibuli a česnek. Přidáme nasekanou petrželku a bazalku.
- Směs přendáme do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Zapékáme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut, nebo dokud sýr nezačne zlatě hnědnout.
- Po upečení můžeme posypat čerstvě nasekanou bazalkou a servírovat.