19. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s houbami a kozím sýrem, které okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept je snadno připravitelný a skvěle se hodí jako teplý pokrm na chladné večery. Užijte si bohatou chuť hříbků a krémového kozího sýru ve spojení s lahodným rýžovým základem. Vaše chuťové pohárky vám budou vděčné!
Suroviny
- 200 g rýže na rizoto
- 500 g hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g kozího sýra
- 1 lžíce olivového oleje
- 700 ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř, petrželka
Postup
- Na pánvi si opečeme na olivovém oleji nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené hříbky a dusíme do měkka.
- Přidáme rýži a necháme chvíli probublávat.
- Postupně podléváme zeleninovým vývarem a vaříme do měkka.
- Přidáme nakrájený kozí sýr a promícháme, necháme chvilku rozpustit.
- Přidáme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme podle chuti.
- Podáváme posypané strouhaným kozím sýrem a petrželkou.