18. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na křupavou vepřovou plec s lahodným knedlíkem. Jednoduchá příprava a bohatá chuť, která potěší celou rodinu. Skvělá kombinace měkkého masa a křupavé kůrky vepřové plece s tradičním domácím knedlíkem. Nechte se unést lahodnými vůněmi a chutěmi tohoto tradičního jídla. Vyzkoušejte recept ještě dnes!
Suroviny
- 500g vepřové plece
- 200g hladké mouky
- 2 vejce
- strouhanka
- olej
- sůl, pepř, majoránka, česnek
Postup
- Vepřovou plec očistíme a nakrájíme na menší kousky. Osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem.
- K masu přidáme mouku a vejce a dobře promícháme, aby vzniklo jednotné těsto.
- Z těsta tvarujeme placičky a obalíme je ve strouhance.
- V rozehřáté pánvi s olejem smažíme placičky z obou stran dozlatova.
- Mezitím si uvaříme knedlík podle obvyklého receptu.
- Připravené křupavé vepřové placičky podáváme s domácím knedlíkem a dochutíme podle chuti.