18. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Ajiaco je tradiční kolumbijská polévka plná lahodných ingrediencí, jako jsou kuřecí maso, brambory, kukuřice a avokádo. Tato chutná a hřejivá polévka je oblíbená po celé Kolumbii a skvěle kombinuje mnoho různých chutí a textur. Vyzkoušejte recept na Ajiaco a ochutnejte kousky kolumbijské kuchyně ve vaší vlastní kuchyni!
Suroviny
- 1 kg kuřecího masa
- 4 brambory
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 pórek
- 2 kukuřice
- 1 mrkev
- 1 l kuřecího vývaru
- 1 hrnek smetany ke šlehání
- 1 hrnek kapusty
- 1 hrnek petrželky
- 1 avokádo
- sůl, pepř, koriandr
Postup
- Na pánvi osmahneme na kostky nakrájené kuřecí maso.
- Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek a zalijeme vývarem.
- Přidáme brambory, kukuřici, mrkev a pórek.
- Po vaření přidáme kapustu a petrželku.
- Po 10 minutách vaření přidáme smetanu ke šlehání a dochutíme solí, pepřem a koriandrem.
- Servírujeme s plátky avokáda.