18. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Smažený vepřový řízek s bramborovým salátem
zdroj: Recepty 24/7

Smažený vepřový řízek s ⁤bramborovým salátem je klasické české jídlo, které si ‍oblíbí celá ⁣rodina. Vychutnejte si ‌chutný křupavý⁣ řízek⁢ s křehkou kůrkou a lahodným bramborovým salátem. Recept je snadný a rychlý⁢ na ⁣přípravu,⁢ takže‍ ho můžete ​mít⁤ na stole⁤ během chvilky.⁢ Podpořte domácí ​kuchyni ⁣tímto⁤ lahodným jídlem a vytvořte si‍ nezapomenutelnou gastronomickou ‌zkušenost.

Suroviny

  • 600g vepřového masa na řízek
  • Sůl a ‍pepř
  • Hladká mouka
  • 2 vejce
  • Strouhanka
  • Brambory
  • 2 stroužky​ česneku
  • Kyselá okurka
  • Cibule
  • Kapary
  • Majonéza
  • Olej⁣ na‌ smažení

Postup

  1. Nejdříve ‍si připravíme bramborový salát. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout.
  2. Nakrájíme⁣ brambory ⁤na menší kostky, přidáme ​nakrájenou kyselou​ okurku, cibuli⁢ a kapary.
  3. Připravíme si zálivku z ⁤majonézy, prolisovaného ​česneku, soli a pepře.⁢ Zálivku smícháme​ s brambory a necháme⁣ odležet‌ v⁢ lednici.
  4. Mezitím si připravíme řízky. Maso naklepeme, osolíme a‍ opepříme z obou‌ stran.
  5. Řízky obalíme nejdříve v mouce, ⁣poté ve‍ rozšlehaném ⁤vejci⁢ a nakonec v strouhance.
  6. Na pánvi ‍rozehřejeme olej a smažíme řízky z obou stran, ⁢dokud nejsou zlatavé.
  7. Smažené řízky‍ podáváme s​ bramborovým ⁤salátem a‌ můžeme ‍ozdobit plátkem citronu nebo‍ petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *