18. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Smažený vepřový řízek s bramborovým salátem je klasické české jídlo, které si oblíbí celá rodina. Vychutnejte si chutný křupavý řízek s křehkou kůrkou a lahodným bramborovým salátem. Recept je snadný a rychlý na přípravu, takže ho můžete mít na stole během chvilky. Podpořte domácí kuchyni tímto lahodným jídlem a vytvořte si nezapomenutelnou gastronomickou zkušenost.
Suroviny
- 600g vepřového masa na řízek
- Sůl a pepř
- Hladká mouka
- 2 vejce
- Strouhanka
- Brambory
- 2 stroužky česneku
- Kyselá okurka
- Cibule
- Kapary
- Majonéza
- Olej na smažení
Postup
- Nejdříve si připravíme bramborový salát. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout.
- Nakrájíme brambory na menší kostky, přidáme nakrájenou kyselou okurku, cibuli a kapary.
- Připravíme si zálivku z majonézy, prolisovaného česneku, soli a pepře. Zálivku smícháme s brambory a necháme odležet v lednici.
- Mezitím si připravíme řízky. Maso naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
- Řízky obalíme nejdříve v mouce, poté ve rozšlehaném vejci a nakonec v strouhance.
- Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme řízky z obou stran, dokud nejsou zlatavé.
- Smažené řízky podáváme s bramborovým salátem a můžeme ozdobit plátkem citronu nebo petrželkou.