17. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Brokolicový rizoto s mozzarellou
zdroj: Recepty 24/7

Brokolicové rizoto s mozzarellou je lahodné a zdravé jídlo, které potěší vaše chuťové buňky i vaše tělo. Tato chutná kombinace brokolice, rýže a mozzarelly je skvělou volbou pro lehký a vydatný oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké lahodným pokrmem plným chuti a živin.

Suroviny

  • 200 g brokolice
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g rýže na rizoto
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 125 g mozzarelly
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Brokolici rozdělte na růžičky a spařte je 2-3 minuty ve vroucí osolené vodě. Poté je okamžitě sceďte a přelijte studenou vodou, aby si zachovala krásnou zelenou barvu.
  2. Cibuli a česnek nasekejte na jemno a osmahněte na pánvi s olivovým olejem.
  3. Přidejte rýži a poduste ji, dokud není skleněná.
  4. Postupně přilévejte horký zeleninový vývar a vařte rizoto do měkka. Během vaření občas promíchejte.
  5. Přidejte spařenou brokolici a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem.
  6. Nastrouhanou mozzarellu přidejte do rizota a promíchejte, až se sýr rozpustí.
  7. Podávejte posypané čerstvým nasekaným petrželem a užijte si lahodné brokolicové rizoto s mozzarellou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *