17. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný veganský guláš s lilekem a bramborou. Tento chuťově bohatý pokrm je skvělou alternativou k tradičnímu svíčkovému guláši a jistě se stane oblíbenou dobrotou pro celou rodinu. S výraznou chutí zeleniny a koření, tento veganský guláš potěší nejen vaše chuťové buňky, ale také vaše zdraví. Připravený s láskou a lehkostí, tento recept si zamilujete!
Suroviny
- 1 lilek
- 3 brambory
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 1 plechovka fazolí
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř
- olej
Postup
- Oloupejte a nakrájejte lilek, brambory, cibuli, česnek a papriku na menší kousky.
- Na pánvi si rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek.
- Přidejte lilek, brambory a papriku a restujte asi 5 minut.
- Přidejte nakrájená rajčata, rajčatový protlak, mletou papriku, kmín, sůl a pepř.
- Přilijte trochu vody, přiveďte k varu a nechte vařit asi 20 minut, dokud není zelenina měkká.
- Přidejte fazole a nechte provařit zhruba 5 minut.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Podávejte s chlebem nebo rýží.