17. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganský guláš s lilekem a bramborou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš lahodný veganský guláš s lilekem a bramborou. Tento chuťově bohatý pokrm je skvělou alternativou k tradičnímu svíčkovému guláši a jistě se stane oblíbenou dobrotou pro celou rodinu. S výraznou chutí zeleniny a koření, tento veganský guláš potěší nejen vaše chuťové buňky, ale také vaše zdraví. Připravený s láskou a lehkostí, tento recept si zamilujete!

Suroviny

  • 1 lilek
  • 3 brambory
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 1 plechovka fazolí
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř
  • olej

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte lilek, brambory, cibuli, česnek a papriku na menší kousky.
  2. Na pánvi si rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek.
  3. Přidejte lilek, brambory a papriku a restujte asi 5 minut.
  4. Přidejte nakrájená rajčata, rajčatový protlak, mletou papriku, kmín, sůl a pepř.
  5. Přilijte trochu vody, přiveďte k varu a nechte vařit asi 20 minut, dokud není zelenina měkká.
  6. Přidejte fazole a nechte provařit zhruba 5 minut.
  7. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Podávejte s chlebem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *