16. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný vegetariánský recept na květákové kousky s dipem. Křupavé květáčkové kousky jsou pokryté aromatickou směsí a podávají se s lahodným dipem. Skvělá volba pro lehkou a chutnou večeři nebo předkrm. Jistě si ho zamilujete!
Suroviny
- 1 menší hlava květáku
- 2 vejce
- 100g strouhanky
- sůl, pepř, mletá paprika
Postup
- Nastrouhejte květák na jemno pomocí struhadla nebo mixéru.
- Přidejte vejce, sůl, pepř a mletou papriku podle chuti a dobře promíchejte.
- Formujte z směsi malé kousky a obalte je ve strouhance.
- Smažte kousky květáku na pánvi dozlatova.
- Podávejte s domácím dipem z bílého jogurtu, nastrouhaného česneku a citronové šťávy.