16. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na domácí ramen s vajíčkem a křupavým prasečím masem. Tento japonský pokrm je plný bohatých chutí a exotických ingrediencí, které vás okouzlí. Sledujte jednoduché kroky a připravte si skvělou večeři plnou exotického aroma. Nenechte si ujít tuto lahůdku!
Suroviny
- 200g křupavého prasečího masa (např. vepřových žebírek)
- 100g sušených ramen nudlí
- 2 vajíčka
- 4 šalotky
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička medu
- 1 lžička koření na ramen
- 1 lžička křupavé cibule
- sójová omáčka a křupavá cibule na ozdobení
Postup
- Nejprve si připravíme vajíčka. Ve vroucí vodě uvaříme vajíčka natvrdo, oloupeme je a nakrájíme na poloviny.
- Křupavé prasečí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájené šalotky a rozdrcený česnek.
- Přidáme nakrájené prasečí maso a restujeme, dokud maso není křupavé a zlatavé.
- Přidáme sójovou omáčku, med a koření na ramen. Promícháme a vaříme dalších pár minut.
- Do hrnce s vroucí osolenou vodou přidáme sušené ramen nudle a vaříme podle návodu na obalu.
- Uvařené nudle scedíme a rozdělíme do mísy. Na nudle přidáme masovou směs, vajíčko a ozdobíme křupavou cibulí a kapkou sójové omáčky.
- Hotový ramen podáváme horký.