16. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Houskový knedlík se zvěřinovou omáčkou je klasické české jídlo plné chutí a vůní. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm doma a překvapte své blízké skvělou večeří plnou tradice a přírodních surovin. Sledujte recept a užívejte si tradiční chuť české kuchyně!
Suroviny
- 500g houskového knedlíku
- 600g divočiny (srnčí, jelení nebo daňčí)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g smetany ke šlehání
- 1 lžíce hladké mouky
- 100ml vývaru
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Divočinu nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Cibuli a česnek nasekejte a osmahněte na pánvi.
- Přidejte divočinu a restujte dozlatova.
- Přidejte hladkou mouku a restujte dalších pár minut.
- Přilijte vývar a nechte provařit.
- Pak přidejte smetanu a nechte provařit do zhoustnutí.
- V hrnci uvařte houskový knedlík podle návodu na obalu.
- Smažte si knedlík na pánvi s máslem, dokud není zlatavý.
- Servírujte horký houskový knedlík se zvěřinovou omáčkou a posypte majoránkou.