16. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Kořeněné quinoa s pečenou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné kořeněné quinoa s pečenou zeleninou, který je plný chutí a přírodních ingrediencí. Tento zdravý a vyvážený pokrm je skvělou volbou pro vegetariány i všechny, kdo hledají lehkou a výživnou večeři. S touto lahůdkou si pochutnáte na šťavnaté zelenině, která je doplněna obohacenou quinoou s jemným kořeněným aroma. Nechte se inspirovat tímto rychlým a jednoduchým receptem, který vás jistě potěší.

Suroviny

  • 1 šálek quinoi
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 1 paprika
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • 1 rajče
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička papriky
  • olivový olej
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Quinou důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
  2. V hrnci přiveďte k varu zeleninový vývar a přidejte quinou. Vařte podle návodu na obalu, obvykle asi 15-20 minut.
  3. Mezitím nakrájejte papriku, cuketu, cibuli a rajče na menší kousky.
  4. Na plechu vyloženém pečícím papírem rovnoměrně rozprostřete nakrájenou zeleninu, přidejte olivový olej, prolisovaný česnek, tymián, kmín, papriku, sůl a pepř. Promíchejte.
  5. Po uvaření quinoi smíchejte se zeleninou a dobře promíchejte.
  6. Podávejte teplé jako hlavní jídlo nebo přílohu. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *